Consultanta Funerara Gratuita
Consultanta funerara oferita de compania noastra va ajuta sa obtineti mai simplu si mai usor tot ce aveti nevoie pentru a scapa de toate problemele implicate de decesul unei persoane si de organizarea ceremoniei de inmormantare.
Actualizare COVID-19
Pentru încasarea ajutorului de înmormântare, este necesar extras de cont bancar pentru virament. Plățile din casierie au fost restricționate.


Consultanta Acte Deces
Atunci cand sunteti in situatia dramatica de a fi pierdut o persoana draga sau un apropiat, cu siguranta va pot scapa din vedere multe detalii legate de pregatirea inmormantarii. De aceea noi cei de la servicii funerare non-stop In Memoriam ne-am gandit sa va venim in ajutor si cu consultanta pentru actele de deces.
Obtinerea documentelor pentru inhumare poate fi complicata atunci cand nu stiti clar ce aveti de facut si unde trebuie sa mergeti. Insa, daca apelati la o companie funerara care cunoaste foarte bine care sunt formalitatile in functie de fiecare caz in parte, veti economisi mult timp si efort.
Iata ce cuprind serviciile noastre de consultanta funerara non-stop pentru obtinerea actelor de deces:
- declararea decesului la primarie
- obtinerea certificatului de deces
- obținerea ajutorului de inmormantare
- pregatirea dosarului de transport international decedat
- pregatirea dosarului pentru imbalsamare
- pregatirea dosarului pentru incinerare
- acte necesare pentru decese aparute ca urmare a altor cauze decat cele naturale
- obtinere despagubire daune acoperite de asigurari
- transcriere acte de deces
- deschidere succesiune
Daca alegeti unul dintre pachetele de servicii pentru inmormantare aflate in oferta noastra puteti beneficia de consultanta funerara gratuita.
Obtinere Acte Deces
Tot ce aveti de facut pentru a beneficia de serviciile noastre de consultanta pompe funebre este sa ne contactati. Oferim cu amabilitate si in mod avizat toate informatiile de care aveti nevoie pentru a obtine cat mai repede toate actele de care aveti nevoie pentru inmormantarea unei rude sau a unui apropiat.
Pentru ca stim cat de greu va poate fi sa va ocupati de toate aspectele implicate, noi ne oferim sa facem totul in locul dumneavoastra. Noi va putem ajuta nu doar sa ajungeti mai repede in posesia actelor necesare, putem chiar merge in locul dumneavoastra pentru a ne ocupa de toate demersurile necesare.
Cea mai simpla solutie pentru a scapa de agitata care se isca in jurul pregatirii unui astfel de eveniment este sa apelati la compania noastra funerara. Noi oferim toate serviciile necesare pentru efectuarea ceremoniei de inmormantare, cu pregatire acte, transport, repatriere, produse funerare, cosciug, pomana etc.
Cel mai important demers pe care trebuie sa-l faceti dupa un deces este inregistrarea decesului.
Aceasta se face la primaria municipiului, orasului sau comunei in care s-a produs decesul, pe baza declaratiei verbale date in fata ofiterului de stare civila.


Documentele necesare in cazul decesului survenit din motive naturale sunt:
- certificatul medical constatator al decesului – intocmit de medic;
- buletinul/cartea de identitate – pentru cetatenii romani, pasaport, carnetul de identitate, legitimatie provizorie – pentru cetateanul strain;
- buletinul/cartea de identitate a declarantului – apartinator;
- certificat de nastere in original si copie;
- certificat de casatorie in original si copie;
- la persoanele pana in 50 ani livret militar;
- actul de indentitate a declarantului in original si copie xerox.
In cazul decesul datorat unei sinucideri, accident, cauze violente sau in cazul gasirii unui cadavru, pe langa actele precizate mai sus, se aduce obligatoriu dovada de la Politie sau Parchet, ca una dintre acestea a fost sesizata in legatura cu situatia mortii.

Obtinere Ajutor Deces
Ajutorul de deces este un ajutor banesc pentru decedat care se obtine de la bugetul asigurarilor sociale de catre un membru al familie. Acesta se acorda in cazul mortii unui asigurat sau pensionar sau a unui membru al familiei acestuia, chiar daca membrul decedat nu este asigurat.
Ajutorul de deces se achita unei singure persoane care poate fi, dupa caz:
- sotul supravietuitor;
- copilul;
- un parinte;
- tutorele;
- curatorul;
- oricare persoana care dovedeste cu acte ca a suportat cheltuielile legate de deces
Valoarea acestuia se stabileste anual prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stats si se achita in termen de 3 zile lucrătoare de la solicitare de catre:
- casa teritoriala de pensii, in cazul decesului pensionarului sau al asiguratului;
- institutia bugetului asigurarilor pentru somaj (pentru someri).
Actele necesare acordarii ajutorului de deces, dupa caz, sunt:
- cerere pentru acordarea ajutorului de deces;
- certificat de deces (original si copie);
- act de identitate al solicitantului (original si copie);
- acte de stare civila ale solicitantului, din care sa rezulte gradul de rudenie cu decedatul, sau, dupa caz, actul care atesta calitatea de tutore, curator, mandatar (original si copie);
- dovada ca solicitantul a suportat cheltuielile ocazionate de deces (original si copie);
- act medical emis sau vizat de medicul expert al asigurarilor sociale, prin care se atesta boala care l-a facut inapt (original);
- adeverinta care să certifice ca, la data decesului, membrul familiei urma o forma de invatamant (original). Sau adeverinta eliberata de angajator.
Obtinere Acte Transport Repatriere Decedati International
Pentru aducerea in tara si inmormantarea unei persoane care a murit pe teritoriul altui stat veti avea obligatoriu nevoie de un dosar de repatriere. Documentele necesare pentru intocmirea dosarului pentru transportul si repatrierea unui decedat international sunt in parte eliberate de autoritatile din orasul in care a avut loc decesul.
Unitatea medicala din strainatate unde s-a petrecut evenimentul poate emite urmatoarele documente:
- certificat constatator al decesului
- certificat de imbalsamare
- certificat de deces international, eliberat de autoritatile straine
- daca familia doreste, aceasta poate obtine un certificat de deces romanesc, ce poate fi eliberat de Ambasada sau Consulatul Romaniei din respectivul stat
- pasaport mortuar, eliberat de autoritatile straine
- autorizatie pentru transport funerar, eliberata tot de autoritatile straine

Pentru eliberarea pasaportului mortuar este necesara prezentarea următoarelor documente:
- documentul de identitate romanesc al persoanei decedate, în original
- certificatul de deces eliberat de Registrul Civil din orasul in care a avut loc decesul
- certificatul constatator al decesului
- actul de imbalsamare
- autorizatie de inmormantare, data de judecatorie, in cazul in care decesul a avut loc in conditii violente sau in spatii publice
- autorizatia de transport funerar, eliberata de autoritatile locale
- traseul pe care il va parcurge masina cu sicriului
De oricare dintre aceste acte ati avea nevoie, serviciile funerare Non-Stop In Memoriam va stau la dispozitie cu consultanta gratuita si pachete de servicii funerare pentru orice tip de buget.