Incinerare in Crematoriu
Incinerarea umana este o practica foarte veche in istoria omenirii. Ea a fost si este inca in multe culturi cea mai folosita forma de inmormantare a celor morti. In tara noastra majoritatea cultelor religioase practica inhumarea. Acest procedeu se poate realiza doar intr-un crematoriu uman, la cerere si contra cost.

Incinerarea Persoanelor Decedate
Primul crematoriu uman din Europa, cu destinatie exclusiv umana, a aparut in Anglia in anul 1878. In Romania, primele incinerari au fost facute in anul 1928 odata cu realizarea crematoriului Cenusa din Bucuresti. La ora actuala singurul crematoriu uman din tara este cel de la Bucuresti, numit Crematoriul Vitan-Barzesti.
Incinerarea se realizeaza doar in unitati specializate, crematorii publice sau private. Corpurile umane sunt incinerate individual, in camere dotate corespunzator din punct de vedere tehnologic, izolate si la temperaturi foarte inalte, astfel incat ramasitele rezultate sa ajunga la forma de cenusa. Crematoriul Bucuresti este la ora actuala unica solutie disponibila.
De obicei acest tuip de servicii este preluat si dus la bun sfarsit de firme de pompe funebre care se ocupa de servicii de incinerare. Iar pentru a solicita serviciul va fi nevoie sa pregatiti un dosar, doar pe baza caruia se va efectua procedura de ardere.
Pentru a prelua persoana decedata, aceasta trebuie sa aiba atasate datele de identificare (nume, sex, data nașterii) sub forma unei bratari in jurul articulatiei gleznei sau mainii. De acesta etichetare se poate ocupa compania funerară care preia decedatul si care efectueaza transportul acestuia.
Documentele necesare pentru incinerare sunt:
- certificat de deces;
- actul de identitate al persoanei care solicita incinerarea (B.I./C.I./pasaport);
- certificat de imbalsamare;
- adeverinta de inhumare/incinerare;
- autorizatie sanitara de transport care se elibereaza de catre DSP teritorial;
- copie certificat de constatare a decesului;
- acte de stare civila care sa ateste gradul de rudenie fata de persoana decedata;
- actul prin care persoana decedata si-a exprimat legal vointa de a fi incinerata, daca este cazul.
In Memoriam ofera clientilor sai posibilitatea de a apela pe langa celalalte servicii pentru inmormantare si la pachete speciale pentru incinerare. Pentru a economisi timp si bani, noi ne vom ocupa de tot ce este necesar pentru a pregati actele necesare si pentru a duce corpul la crematoriul din Bucuresti.
In cazul in care aveti intrebari legate de incinerare si pret, va stam la dispozitie non-stop, cu toate informatiile necesare.
Ce se intampla la incinerare?
Incinerarea este un proces care dureaza aproximativ doua ore si se realizeaza la temperaturi de peste 1000 de grade Celsius. La final ramane doar cenusa, care este pusa intr-un recipient. Acesta este predat sau inmanat familiei si apropiatilor pentru a fi inmormantat sau dus la locul de veci.
Pentru a se atinge temperatura optima de ardere, cuptorul se incinge cu ajutorul a aproximativ 40 metri cubi de gaz metan. Pentru a realiza incinerarea, corpurile sunt asezate in sicrie realizate din materiale inflamabile. Dupa derularea procesului de ardere se elimina materialele straine care nu au ars, cum ar fi implanturi dentare, placi, tije etc.
Ramasitele sunt colectate apoi intr-o urna si lasate sa se raceasca. Deoarece cenusa contine si elemente cu o granulatie mai mari, aceasta este trecuta printr-un proces de faramitare, pana cand ajunge la forma de praf. Dupa acest proces este depusa intr-o urna si inmanata familiei sau apropiatilor, care au posibilitatea de a o pastra ca amintire, de a o imprastia in natura, pe mare, pe munte sau intr-un loc indicat de decedat.
