Imbalsamare – cosmetizare

Numita si tanatopraxie, procedura de imbalsamare si cosmetizare este o imbinare intre stiinta si arta. Aceasta modalitate de impiedicare a degradarii corpului și de pastrare cat mai indelungata a infatisarii persoanei care a decedat este folosita in ritualul de inmormantare de mai bine de 6000 de ani. 

Tehnica ajuta la conservarea corpului si la pastrarea pe perioada ceremoniei a unui aspect cat mai natural al decedatului. Procesul de imbalsamare presupune folosirea unei metode artificiale de conservare a decedatului prin injectarea cu substante fluide care impiedica descompunerea. 

Tehnica ajuta la conservarea corpului si la pastrarea pe perioada ceremoniei a unui aspect cat mai natural al decedatului. Procesul de imbalsamare presupune folosirea unei metode artificiale de conservare a decedatului prin injectarea cu substante fluide care impiedica descompunerea. 

In functie de procedura si de substantele folosite efectul poate dura o saptamana si chiar mai mult. Imbalsamarea mortului poate fi realizata doar de o persoana calificata si cu experienta, ce aparține unei firme ce presteaza servicii specializate pentru organizarea de inmormantari. Doar o astfel de persoana cunoaste toate procedurile implicate si poate realiza operatiune in conditii sigure si de igiena.

Aceasta procedura se efectueaza numai pe baza certificatului constatator de deces. In urma realizarii acestui serviciu funerar se elibereaza un certificat de imbalsamare, care poate fi folosit pentru transportarea si depozitare mortului.

Serviciile funerare obligatorii prin lege

Atat imbalsamarea, cat si cosmetizarea fac parte din serviciile funerare care sunt obligatorii prin lege. Fara ele nu se poate efectua transportul funerar si decedatul nu poate fi depus la capela sau in biserica.

Aceste tipuri de servicii de la In Memoriam pot fi achizitionate separat sau impreuna cu alte servicii si pachete funerare. Personalul calificat, cu experienta si pricepere, poate asigura operatiuni de imbalsamare, toaletare si cosmetizare decedati in cele mai bune conditii. Procedurile sunt realizate cu inalt grad de profesionalism si igiena si garanteaza rezultatele vizate.

Daca veti apela la In Memoriam pentru aceste servicii, trebuie sa stiti ca includ operatiunile de spalat, igienizat, cosmetizat, barbierit, imbracat, asezat in sicriu. Acestea pot fi prestate, la orice ora, 7 zile din 7.

In ce consta tehnica de imbalsamare si cosmetizare?

Imbalsamarea sau tanatopraxia este de fapt un procedeu de tratare chimica a trupului celui decedat, pentru a preveniri procesele de putrefactie. Este o practica folosita inca din cele mai vechi timpuri, datele istorice confirmand utilizarea ei cu maximum de maiestrie mai ales la egipteni.

Acesta interventie se realizeaza pentru a opri pe o perioada determinată de timp procesul bacteriologic natural, care incepe la cateva ore dupa moarte. Astfel, in functie de procedura si de substantele folosite, daca procedeul este realizat in mod corect, descompunerea corpului poate fi intarziata o perioada mai scurta sau mai lunga de timp.

Prin imbalsamarea cadavrului, se urmaresc trei obiectiv:

mentinerea cat mai indelungata a infatisarii trupului

protejarea cadavrul de insecte

intarzierea putrefactiei

Imbalsamarea mortilor este o solutie temporara. Aceasta de obicei intarzie putrefactia in jur de o saptamana. Insa, in functie de tipul imbalsamarii, durata poate fi si mai lunga.

Scopul acestui procedeu este unul foarte clar. In primul rand, acela de a permite celor care vin la priveghi si la inmormantare sa nu simta mirosul care ar rezulta in urma transformarilor chimice ale corpului. In al doilea rand, de a pastra o infatisare care sa poata fi suportata de cei prezenti, de preferat cat mai naturala si cat mai aproape de felul in care arata mortul in timpul vietii.

Pentru a beneficia de oferta noastra de servicii de imbalsamare si cosmetizare va asteptam sa ne contactati!